Περί του Δ.Σ. ο λόγος ‘ΙΙ’

  

   Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΜΣ,  τη Δευτέρα 6/10, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στον οικονομικό έλεγχο της Πολιτιστικής που είχε ζητήσει ήδη από την πορηγούμενη βδομάδα η Φ.Α.ΠΑ. Να σημειωθεί ότι λόγω συσχετισμών η ΔΑΠ ήλεγχε την επιτροπή της Πολιτιστικής (άρα και τα οικονομικά της).

Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και μέλος της ΔΑΠ, μπερδέυοντας τα λόγια του μέσα σε μία γραφειοκρατική απολογία, ξεκίνησε αποδίδοντας την αρμοδιότητα του οικονομικού ελέγχου σε ανύπαρκτες επιτροπές και έφτασε να ισχυρίζεται ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φοιτητής να μπορεί να ελέγχει τα οικονομικά του Συλλόγου».

 

   Τα «πάντα δίπλα μας» γαλάζια παιδιά λοιπόν, έχουν αποκτίσει την αντίληψη ότι οι θεσούλες που έχουν στο Διοικητικό σημαίνουν και περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με την υπόλοιπη φοιτητική κοινότητα, και μέσα σε αυτά εντάσουν τη διαχείρηση των οικονομικών του Συλλόγου!

 

   Στο τέλος αποδοκιμασμένος, και χωρίς να έχει πείσει κανέναν για την «καθαρότητα» της παράταξής του, ανήγγηλε φασιστικά και αντικαταστατικά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων τη λήξη του ΔΣ. Ακόμη και μετά τη λήξη ανέφερε ότι «σε τέτοιες συνθήκες εγώ δε ξανακάνω Δ.Σ.», αντικατοπτρίζοντας την προσωπολαγνική αντίληψη της Δεξιάς για τα συλλογικά όργανα. Έπαυσε μάλιστα τη διαδικασία παρόλο που δεν είχαν συζητηθεί όλα τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης, στα οποία περιλαμβανόταν έπιτα από πρότασή μας ο Εσωτερικός Κανονισμός.

 

   Η ΔΑΠ αποφεύγει συνειδητά και επανειλημένα να συζητήσει αυτό το θέμα και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη περισσότερο διστάζει να το παραπέμψει σε Γενική Συνέλευση. Φοβάται να ανοίξει τα χαρτιά της στη φοιτητική κοινότητα. Προτιμά να την παραμυθιάζει με ξεναγίσεις κατά τις εγγραφές, σφηνάκια και ρουσφέτια.

   Αλλά οι μέρες τους είναι μετρημένες…

 

V Καταγγέλουμε την ανοιχτή άρνησή τους να παρουσιάσουν οικονομικά έγγραφα του Συλλόγου.

V Καταγγέλουμε τη φασίζουσα, μονομερή παύση της διαδικασίας του Δ.Σ.

V Καταγγέλουμε την από μεριά τους απαξίωση σημαντικότατων θεμάτων (βλ.Εσωτερικός Κανονισμός) που πλήτουν τη φοιτητική μας καθημερινότητα

V Καταγγέλουμε την υπεροπτική τους στάση απέναντι στη φοιτητική κοινότητα.

 

 

Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση

Advertisements

~ από mrspa88 στο Φεβρουαρίου 5, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: