Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

 

     Πριν λίγες ημέρες μοιράστηκε από μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ένα κείμενο – συρφετός, με σαφή τοποθέτηση ενάντια στο Φοιτητικό Κίνημα, ένα κείμενο που σκόπιμα έσταζε ψέμα και επιδεικτικά στοχοποιούσε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις ‘ εκείνες των οποίων η παρουσία έχει φέρει αυτή τη στιγμή τη ΔΑΠ σε θέση άμυνας, εκείνες που με διαρκή παρέμβαση εδώ και αρκετούς μήνες ξεσκεπάζουν τη μαφιόζικη δράση τους (οι αποδείξεις της Πολιτιστικής Εβδομάδας ακόμη να φανούν, πόσα λεφτά φάγατε τελικά «συνάδελφοι»;), τις φασίζουσες αντιλήψεις που αντικαταστατικά συντηρούν στο εσωτερικό τους, τους πραγματικούς σκοπούς που επιτελούν και τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες όλων μας ως καθαρόαιμα κουτάβια του Ρουσόπουλου και του Βουλγαράκη.

     Η αλαζονική στάση τους απέναντι στο φοιτητικό σώμα ήταν για μας σαφέστατη όταν παρά τις συγκεντρωμένες 100 υπογραφές συμφοιτητών μας αρνούνταν να συζητηθεί το ζήτημα των συγγραμμάτων στη Γενική Συνέλευση και μόνο μετά από ισχυρή πίεση αποφάσισαν να παραπέμψουν το ζήτημα σε νέα Γενική Συνέλευση… Ωστόσο έγινε σαφής σε όλους όταν ακόμη και σε κείνη τη Γενική, βλέποντας ότι οι συσχετισμοί ήταν εναντίον τους αρνήθηκαν ψευδώς την καταστατικότητα του οργάνου ισχυριζόμενοι ότι αυτό δεν είχε απαρτία, ενώ η απαρτία (50% + 1) αφορά μόνο Γ.Σ. που έχουν οριστεί από Δ.Σ. και όχι εκείνες που έχουν οριστεί από προηγούμενη Γ.Σ. -αυτά όμως δεν τα γράφουν στις φυλλάδες τους. Όχι μόνο αποχώρισαν από τη Γενική Συνέλευση (και είναι απολύτως σεβαστό όταν μία παράταξη δε θέλει να νοιώσει την πικρή γεύση της ήττας να αποχωρεί από τη διαδικασία) αλλά εκμεταλλευτήκαν το γεγονός ότι μέλη της εκτελούν χρέη Γραμματέα και Προέδρου απέσυραν και αυτούς αφήνοντας τη διαδικασία μετέωρη χωρίς πρακτικά και συντονιστή!

     Οι υπόλοιπες δυνάμεις και η πλειονότητα των ανένταχτων φοιτητών παρέμειναν στο αμφιθέατρο και συνέχισαν κανονικά τη διαδικασία ορίζοντας νέο, έκτακτο συντονιστή και γραμματέα, μην μπορώντας να κάνουν αλλιώς αφού η ΔΑΠ απέσπασε παράνομα τα πρακτικά της συνεδρίασης και τη σφραγίδα του Συλλόγου! Στο εξής οι «κλειδοκράτορες» της σφραγίδας αποφάσισαν να κάνουν μόνοι τους «συνελεύσεις» τις οποίες θα βαφτίζουν νόμιμες σφραγίζοντάς τες με μία στάμπα που γράφει «Φ.Σ. του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών». Για εμάς πάντως, περισσότερη αξία από τις σφραγίδες έχουν οι άνθρωποι και περισσότερη σημασία από τα πρακτικά της ΔΑΠ (γιατί από καιρό η παράταξη αυτή έχει σφετεριστεί τις αρμοδιότητες και το υλικό του Συλλόγου) έχει η φωνή των φοιτητών…

 

     Η γελοιότητά τους όμως ξεπέρασε κάθε όριο όταν κατηγόρησαν συνδικαλιστές του σχήματός μας για επίθεση στη Γραμματέα του Συλλόγου και όχι μόνο αυτό αλλά έγραψαν ότι την «γρονθοκόπησαν επανελλημένα για να της πάρουν τα πρακτικά». Σε συκοφαντίες δεν ήμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε! Το μόνο που κάναμε ήταν να ζητήσουμε, και μάλιστα σε πολύ ήρεμο για την περίσταση τόνο να μην αποχωρίσει από τη Συνέλευση ώστε να συνεχίσουν να γράφονται τα πρακτικά. Πάνω στη γενικότερη αναστάτωση που επικρατούσε η κοπέλα πανικοβλήθηκε και έπειτα γνωστό οργισμένο νιάτο – μέλος της ΔΑΠ την άρπαξε και την έσυρε ανάμεσά μας, για να τη σώσει από αόρατους εχθρούς, λες και καταδιώκονταν από αγρίους. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε μόνο να τον τραβήξουμε από πάνω της για να μπορέσει αυτή να επιστρέψει στη διαδικασία ή έστω να παραδώσει το βιβλίο των πρακτικών. Εν τω μεταξύ στην είσοδο του αμφιθεάτρου το αλλόφρον χουντάκι που προ εβδομάδων είχε χτυπήσει ξανά συντρόφους μας και ανένταχτους αγωνιστές εξάσκουσε το αγαπημένο του χόμπι. Έπαιζε μπουνιές με αριστερούς! Υπάρχουν μάρτυρες σε όλες αυτές τις σκηνές. Τα γεγονότα έχουν ήδη συμβεί και με όση λάσπη και αν προσπαθούν να μας στολίσουν κάποιοι η αλήθεια ξέρει να βρίσκει το δρόμο της…

     Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ αναστολή να μιλήσουμε ανοιχτά για όσες μαχητικές κινήσεις έχουμε ως τώρα κάνει, όπως την απάντηση που είχαμε δώσει τότε που η ΔΑΠ «εξαφάνιζε» τραπεζάκια μας, γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει απ’ το να φιμώνει εκείνους που την ξεσκεπάζουν. Ωστόσο για γεγονότα που συνέβησαν μόνο στην αρρωστημένη φαντασία ορισμένων κομματόσκυλων δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία να απαντήσουμε, αφού ανήκουν στη σφαίρα και τη δικαιοδοσία της ψυχιατρικής και  ψυχοθεραπευτικής επιστήμης.

 

     Γελοιοποιούνται μόνοι τους στα μάτια των φοιτητών όταν μας κατηγορούν για ξυλοδαρμούς αυτοί που την στις 17 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης μπήκαν να καταθέσουν στεφάνια για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου φορώντας κράνη και βαστώντας στιλάρια και σιδηρολοστούς. Γελοιοποιούνται σε όσα μάτια παραμένουν ανοιχτά όταν μας βαφτίζουν τραμπούκους αυτοί που την Τετάρτη 21/11 στη Γεωπονική Θεσσαλονίκης εφόρμησαν παρέα με 100 ΟΝΝΕΔίτες στον χώρο του σχήματος ΑΝ.Α.ΦΟΙ.ΤΟ. και ξυλοκοπώντας άγρια δεκάδες αγωνιζόμενους φοιτητές. Αντιστοιχίες στο δικό μας Πανεπιστήμιο, όπως και πανελλαδικά έχουμε αρκετές και δεν είναι ανάγκη να τις επαναφέρουμε εδώ. Είναι άλλωστε γενικά γνωστό ότι τέτοιες μέθοδοι δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά κανόνα από πλευράς της ΔΑΠ η οποία πανελλαδικά έχει επιλέξει να επαναφέρει στα ελληνικά Πανεπιστήμια πρακτικές της ΕΚΟΦ για να τρομοκρατήσει το Φοιτητικό Κίνημα σε μία περίοδο που ετοιμάζεται να βγει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο.

 

     Θεωρούμε την ανακοίνωσή τους για από πλευράς μας προπηλάκιση της Γραμματέως ξεκάθαρα προβοκατόρικη και την καταδικάζουμε ως επίθεση που κατευθύνεται εναντίον μας με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια του ανένταχτου κόσμου, να αμαυρώσει τη φυσιωγνομία μας και να τρομοκρατήσει το σχήμα μας.

     Ως τέτοια καλούμε τη ΔΑΠ Ρόδου να την αποκυρίξει και να την αποσύρει αν θέλει να διασώσει ότι έχει απομείνει από την πολιτική της αξιοπρέπεια. Την καλούμε επίσης να απολογηθεί στη φοιτητική κοινότητα για τους λόγους που επέλεξε να απευθύνει εναντίον μας τέτοιου τύπου αβάσιμες κατηγορίες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώσουν το επίπεδο του φοιτητικού συνδικαλισμού και του πολιτικού διαλόγου μέσα στις σχολές.

     Τέλος απαιτούμε την από μέρους τους επιστροφή της σφραγίδας και των βιβλίων των πρακτικών στο Σύλλογο άσχετα με τον αν θέλουν ή όχι να συνεχίσουν να παρίστανται στις διαδικασίες του.

 

 

 

Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση

Advertisements

~ από mrspa88 στο Φεβρουαρίου 5, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: